Over Mij...

 

Fotograferen is een prachtig en uitdagend vak!


Als jong meisje had ik al een 'klik' met fotograferen. In de loop der jaren is deze 'uit de hand gelopen hobby' uitgelopen op werk dat ik zó fijn vind om uit te oefenen. Het voelt dus ook niet als mijn werk. En dát is een heel fijn gevoel, waar menig mens jaloers op zal zijn. Het gevoel dat je als fotograaf krijgt als mensen jouw werken aan hun muur hebben hangen in hun eigen vertrouwde huis, is onbeschrijfelijk!
Het is niet alleen een foto schieten, het is veel meer dan dat. Locatie, situatie, de mensen en/of dieren laten zijn wie ze zijn, de kinderen enthousiast maken over de fotoshoot én zichzelf,  de foto selectie maken, het na bewerken van foto's en uiteindelijk het opleveren van de gehele fotoshoot aan jullie! Jullie verhaal!

 

Ik ben Ilona van Ham. Geboren en getogen in het mooie Oosterhout in Noord-Brabant.

Inmiddels 35 jaar en trotse moeder van twee geweldige zoons van 11 en 8 jaar oud.

Al enige tijd werd de vraag of ik foto's wilde maken voor mensen om mij heen, zó groot, dat ik besloten heb om begin 2019 mijzelf in te schrijven bij de Kamer van Koophandel en een mooie onderneming op te gaan zetten. Een onderneming waarin ik mijzelf als fotograaf kan blijven ontwikkelen en jullie een geweldig en compleet resultaat kan leveren.

 

MIJN VIER STEUNPILAREN:

Als fotograaf met veel liefde en passie voor dit prachtige vak, heb ik vier steunpilaren waar ik op bouw én vertrouw!
Niet alleen om mijzelf aan jullie kenbaar te maken, maar juist om mijzelf als fotograaf scherp te houden.
Ik ben ervan overtuigd, dat als één van deze vier steunpilaren afbrokkelt of ontbreekt, vroeg of laat het hele plaatje uit elkaar zal vallen.

 

EERLIJKHEID:
Waarschijnlijk één van de belangrijkste van deze vier, is eerlijkheid.
Allerlei mensen, verschillende wensen. Dát is ook het mooie aan dit vak, geen enkele foto-opdracht is hetzelfde.
Maar als ik, als jullie fotograaf, op voorhand weet of vermoed, dat ik bepaalde wensen niet kan vervullen, zal ik dit eerlijk uitspreken.
Ook zal ik voorstellen doen wat de foto-opdracht tot een (groter) succes zal maken. Denk aan kledingkeuze, weersomstandigheden, locatie of tijdstip met betrekking tot jonge kinderen.

 

KWALITEIT:
Fotografie is een geweldig vakgebied, waar altijd wat te leren valt! Daarom vind ik het geweldig om naast het fotograferen zelf,
foto-beurzen te bezoeken of een heerlijk boek of tijdschrift over fotografie te lezen.
Fotoapparatuur is een 'dure hobby'. Het verschil tussen een koopje en een investering, is dan ook erg groot. DoDiLa Foto's gaat voor die investering, en dat merk je!
Door de jaren heen heb ik veel ervaring opgedaan, met name fotoshoots op buitenlocaties voor families, gezinnen, kinderen en echtparen/koppels. Onder andere compositie zie ik met een derde oog en door (eventuele) kleine aanwijzingen te geven aan jullie én jullie je op je gemak te laten voelen, wordt de shoot een prachtig plaatje!

 

KWANTITEIT:
Een fotoshoot is een beleving!
Bij DoDiLa Foto's staat ook kwantiteit hoog in het vaandel!
Niet de tijd snel vol maken, afraffelen en uiteindelijk 2 á 3 foto's leveren.
Maar een mooi aandenken aan de Foto-Shoot van begin tot eind, met uiteindelijk jullie die volop keuze zullen hebben. En zelfs de keuze hebben om uit te breiden met mooie nabestellingen, zoals: Wanddecoraties, cadeauartikelen en de populaire fotoboeken.

 

GEZELLIGHEID:
Zoals hierboven al is beschreven, een fotoshoot is een beleving! Voor jullie, maar ook voor mij!
Er zal een klik ontstaan, waardoor jullie zullen stralen op de foto's zoals jullie écht zijn!
Dáárdoor zullen er niet alleen geposeerde foto's zijn, maar ook de spontane (en vaak de meest dierbare) foto's. Lekker gek doen met de kinderen en gekke opdrachtjes en vragen! Hierdoor krijgen we foto's waar jullie op staan, gewoon zoals je bent...!


Hopelijk tot snel!

 

Liefs,

Ilona